Kawan2 ku :)

Google+ Followers

Friday, 26 April 2013

Meeting My new buddies..weee~~~

rase cam lame sangat x update blog berserabut ni..hahaha
(ade ke patut kutuk blog sndiri????heeeee)
mahu nye x lame..kebzian pe ntah yg melanda sejak 2 menjak ni...haiiissshhhh..keje teman mak  turun naik KL...
untung larrr???xde makne nye...xde untung langsung
ade urusan arwah nenek yang mak nak kene settle kan.
maka nye...disebabkan masih lagi memegang title penganggur terhormat goyang kaki ngan cermat kat rumah...so dengan paksa rela nye kena la teman mak berkali2 naik kl..
haiiissshhhh..xpe la..
tyme ni je pon kan
t da start keje xde da nye mak dapat nak manje2 ngan anak dye yang sowang ni...kan....

Hmmm...dalam duk uruskan hal mak tu..nyempat lagi g jalan...tapi bukan g mane pon..setakat Time Square n Masjid India...tu pon sebab nk tolong mak tunjukkan jalan & cara camne nak naik LRT kat adik/anak angkat mak tu..anyway dye tu sebenar nye adik angkat busu Fieza..dyowang kenal mase busu jadik jurulatih PLKN kat Gua Musang...& Azhar (si polan ni la..) ni plak pelatih kat sane...konon nye pelatih terbaik siri tu..dye rapat ngan busu Fieza..so jadik la adik angkat...
Busu pon rapat ngan family dye..da kenal rapat..Then dye ni nk masuk polis..apply polis n busu rekemen owg dalam...(maklum la...zaman skang nk dapat keje camni pakai cable owg dalam kan...bese r tu..hehe)
dapat la dye jadik polis simpanan n berhijrah la ke KL...then kenal2 ngan family Fieza terus la jadik berangkat2 ngan family..umur mude lagi dri Fieza n adik Fieza..nak panggil adik kang..cm x bez sbb da pangkat adik angkat mak n busu...nak panggil pakcik kang salah gak..kate kutuk dye plak...ber'aku' 'kau' je la..lagi sempoi..kannnnn

Azhar...ni la org yg Fieza maksudkan..

Da name pon nk tunjuk jalan.tp bukan jalan raya..jalan LRT je...maka nye tunjuk la dye tempat2 yg dye ley g..rancang nye nak ke Masjid India..tapi mak plak tibe2 kate nak g Mydin besar..mane lagi..ke Pudu la arah nye...kebetulan plak tyme tu ari jumaat @ 12/4/2013 (cehh...siap ingat tarikh lagi tu..hehehe (^_^&)v), so kitowang kene la kejar mase sebab petang t c Azhar ni da kene lapor diri kat IPK..da smpai Mydin..da tentu2 nk carik barang btol x??hehehe..sedar x sedar da lambat...maka nye x jadik la g Masjid India..

Kebetulan plak tyme tu ade la sowang member FB ni..rajin sgt naik KL..memang kebetulan sangat la tyme n ari yang same Fieza g KL dye pon g...n tyme Fieza cakap kat dye nak g Masjid India (b4 kuar rumah la...), kebetulan la sangat2 dye pon nak bawak mak & nenek dye g Masjid India...terlupa gtaw yang Fieza n mak kat Pudu..dye tanye kat mane Fieza cakap kat Mydin...pe lagi..dye carik kat Mydin Masjid India, Fieza carik kat Mydin Pudu..memang smpai bile pon x jumpe..haha

Actually ni 1st tyme kitowang nak jumpe..yela da kebetulan dekat kan...lagipon pk same nk ke Masjid India..(konon nye la..haha) pe lagi..berjanji temu la kitorang...ehhhh..bukan..'teerrrrrrrrjumpe' kate nye..hehe..dye ni plak sebenar nye kawan kepada kawan Fieza,Murni...seangkatan sekolej seflat sekelas ngan Fieza tyme kat Penang dulu..kitowang panggil dye Cik Moon sebab FB dye nye name..
yang tengah2 tu Cik Moon..comey kan dye..hihi :)

Kenal c Faisal Zain (member Cik Moon) ni pon kat fB sebab dye rajin kacau komen Fieza n Cik Moon..pantang komen pape d copy&paste nye..sengal mamat ni..start dari tu la yg berkawan ngan dye..
Continue smule cite pasal tadi..hehe...haaa...kitowang pon same2 carik la dlm Mydin..padahal lain2 tempat...Fieza daripada tingkat atas turun ke bawah sebab nak carik anak Pak Zain ni..padahal..hmmm..hampeehhh..patut la Fieza kate Fieza tingkat 3 kat Mydin dye plik sebab Mydin Masjid India mane ade btingkat2..hahaha..siap cakap kat tempat coklat la...kat kaunter 9 la...haha..cian dye...last2 baru dye teringat nak tanye Fieza kat mane..baru la taw Fieza kat Pudu..hihi..sory la Aq Kecik@Faisal Zain..Fieza bengong sikit tyme tu..hahaha

Sampai la mak habis bayar n nak balik da..Fieza cakap kat c Aq Kecik nak balik..tp da smpai kat train..Fieza cm x sampai aty la plak wat owang cmtu...cm main2 kan dye kan...so Fieza patah balik amik tiket LRT ke Masjid Jamek nak g Masjid India..

Da g tu plak 1 hal lagi...Fieza xtaw jalan kat citu!!!jammed pale kejap...then Fieza tanye la c budak ni nak ke arah mane..dye cakap kanan.Fieza g la kanan..tunggu la kat bangunan HSBC kat sebelah LRT tu..dakate nye kanan,tu la kanan Fieza..yg dye plak kate dy kat OCBS bank..haiissshhh..lame kot tyme tu..dok mencarik..Fieza suh dye datang kat LRT..dye da datang kate nye tapi kat bank OCBS tu..memang patut pon x jumpe sebab sowang arah kiri..sowang kat kanan..bertentang arah n seberang jalan...haaaa...last2 Fieza kate kat Burger King..x nampak gak..Finally dye kate kat McD sebab dye baru nampak McD..kebetulan McD tu depan Burger King..n Fieza plak bg clue baju biru..tyme same2 lintas jalan la kitowang jumpe...punye la payah nak jumpe dye ni..letih nye Allah je yang taw...berjam2 kot..haiiissshh

Nasib baik la muke dye kat luar n dalam picx kat Fb sebijik..kalo x mmg satu  hal lagi nk mengecam..hahaha..jmpe dye plak skali ngan sepupu dye..Zuhri name nye..same je sengal..haha...jmpe pon bukan watpe..kitowang g lepak minum kedai mamak..sembang2..then g Sogo..tunggu abang dyowang dtg n anta Fieza balik...
tu la pengalaman Fieza jumpe ngan kawan baru kali ni..haha..memang xkan lupe sebab ni la perjumpaan yang paling memenatkan..1 ari mencari seorang yang bernama K.A.W.A.N.... (^_^*)

my new buddies..Aq Kecik..weee~~~



Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Tuesday, 9 April 2013

Giveaway by DI #2




berminat nak join???jom la ramai2 KLIK SINI

SELAMAT BERSEGMEN (^_^*)

Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Pergi Yang x Kembali... :(

agak lame x mengupdate blog...windu plak rase..huhu..
Anyway sbnar nye ngah sedey lagi selepas kehilangan nenek tercinta...
ALLAH lebih sayang kan arwah...n bersyukur sangat2 fieza d sisi nenek d saat2 arwah menghembuskan nafas..
tarikh 22/3/2012 @ 8.55 pm...tarikh yang x kn fieza lupe kan..
masih sedih sebab hilang nye nenek maka nye jadik cucu piatu da skang..
(ade ek cucu piatu???toink..toinkkk....confuse..)

after Fieza habis blaja,masa banyak habiskan ziarah nenek kat hospital..seriusly..x suke cara Staff Nurse yang jaga arwah nenek..very rough n rude..Malaysia ni kan penuh adab sopan..xtaw nak practice kot...even banyak keje pon x payah la nak lepaskn kat patient...teruk2..nauzubillah...harap2 x jadik camtu in future..huhu
(emo plak sekejap..hehe)

Arwah nenek sakit tua...kencing manis darah tinggi,parkinson lagi...yang jadik kan teruk start nenek jatuh kat toilet...retak tulang...sampai kan xley jalan...macam2 usaha da wat..tapi nak wat camne..bese a bila kita da meningkat tua...macam2 penyakit sampai n susah nak ubat kan...bile da masuk hospital,di cucuk sana sini,mula la macam2 penyakit kuar after di diagnose..hmmmm...

pape pon Fieza tetap bersyukur masa hayat arwah ada..fieza sempat jaga arwah..saat2 paling suka bile suapkan nenek makan...hati rase tenang bile arwah dapat makan walaupon x banyak..seriously fieza rindu nenek sangat2..kuatkan ati..
redhakan pemergian arwah..tu yang terbaik...fieza harapkan arwah tenang d alam sana..doa fieza sentiase bersama nenek..




Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...