Kawan2 ku :)

Google+ Followers

Saturday, 15 June 2013

Future NURSE!!!!!! (pending post..hihi)

Hola..Hola..Holaaaa....
rindu nk berceloteh dalam blog ni..hihihi...banyak bnda nk share...
Ehem..ehem...
1st skali Fieza nak bgtaw...im gonna b a STAFF NURSE!!!!!
Hoorrrrrraaaayyyyyyyyyy!!!!!
yeay!!! happy sgt2...penantian yg x sia2..
lama da taw mnunggu keputusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia..n alhamdulillah...akhir nye dapat gak surat tu...happy x terhingga...n yg lbh menghappy kan sebab dapat pon kat dalam Melaka je...hahaha
even mule nye memey x suke kat Melaka..konon nye nk merantau crik pengalaman jauh2 dlu..
tapi bile di pikir2 kan balik ade baik nye duduk dalam negeri sendiri...yela...kite pon xtaw kalo ade hal emergency ke pe ke kn...lagipon selama ni cukup la da berjauhan ngan family..
start form 4 sampai form 6 Fieza da duk kat perlis..tinggal kat asrama...pastu tyme blaja nursing da kene anta 3 tahun kat Penang...so mase banyak terbuang jauh dari family....kire nye ok la..dapat kat Melaka...rase beruntung sebab  kalau ya pon even x dapat cuti..still dapat beraya ngan family kan...hehehe..happpyyyyyy!!!!
   
So..pas settle kan segala benda yang di minta...29/4/2013 Fieza pon g la lapor diri kat Jabatan Kesihatan Negeri (JKN) Melaka..ala...yg kat MITC tuhhh...
(macam la kowang sume taw MITC tu kat mane kan...hahaha)

Then kat sana uruskan la segala ape yang diminta...isi borang bagai...bila da settlle sekali lagi berdebar nak taw mane hospital Fieza akan dapat untuk penempatan..n alhamdulillah..rezeki FFieza kat Hospital Alor Gajah,Melaka...so dekat je la ngan tempat sendiri..kire nye dari rumah Fieza ada la dalam 20-30 minit sampai..kire ok la kan...

Lebih kurang pukul 12.30 tengahari..Fieza gerak g Hospital Alor Gajah  untuk lapor diri kat sana...kebetulan dapat sama plak ngan Fatin Nabihah..member time kat Penang...kenal mase induksi kat Kolej Kejururawatan P.Pinang..Dia ni budak Tanjung Bidara..dapat taw pon tyme kitowang buat 'ice-breaking' kat kursus tu...xsangka plak nak dapat sama ngan dia..

Nak di pendekkan cerita, pergi ngan tujuan nak lapor diri...tapi lain plak cerite nye...huhuhu
x pasal2 kena duk meriahkan majlis perasmian hospital..hahaha..

maka nya Perasmian vs Lapor diri la jawab nye...da rase macam kitowang yang dirai..ngeee...pape pon..da entitle as a SN..so harap2 dapat jalan kna tanggungjawab ngan smpurna..

KAMI SEDIA MEMBANTU..YEAYYY!!




Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Memory#15 June..



Happy Nurses Day kepada sume warga HAG..even baru arini sambut..tapi still meriah..
hope ukhwah yang terjalin akn bertambah erat...
peace (^_^*)v


#15 june..senior farewell..sweet moment..1 years..but everything over oredy..
move on.. :)

Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com.

Tetiba kan? Angin kus2 melanda dan terajin pulak nak buat segmen... wakakakaka...rasanya dah lama dah x organize segmen simple kat Bubblynotes... So, here I come...

This segmen dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang dan peluang pada semua blogger untuk turut follow, bloghopping dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww...he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblnotes.Com bermula dari hari ini, 15/6/2013, jam 11.30 pagi SEHINGGA 22/6/2013, jam 11.30 pagi... Aci tak? *_^... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join...Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers...ahaks... stalkers pun boleh... x ada masalah...masa untuk anda menonjolkan diri... ekekekekeke....

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog bubblynotes.com.
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com.
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ni, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL+C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 23/6/2013 sehingga 23/7/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...