Kawan2 ku :)

Google+ Followers

Wednesday, 10 September 2014

BACA NOVEL ''MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA'' ONLINE



Weeeee....slot akasia TV3..''MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA''...mesti ramai yang tengah layan sekarang ni kan..
Tapi fieza jenis akan tengok cerita & bandingkan pula dengan novel...
Oppppsss...lupe plak nak intro kan..mesti ramai yang tahu cerita ni adaptasi novel kan...haaa...
Meh intro cikit..

Novel karya Acik Lana ini diadaptasi ke siaran TV3 pada hari Isnin hingga Khamis pada pukul 7.00 petang


Baca Novel Maaf Jika Aku Tak Sempurna Secara Online

Antara pelakon yang membintangi drama ini termasuklah Fahrin Ahmad, Sara Ali, Ika Nabella, Hefny Sahad, Amy Mastura, Zamarul Hisyam, Tasha Shila, 
Reza Hasbi, Azri AF9, Shella Faeiz, Marr Mohamad & Sabreena Ibrahim.

Bagi anda yang berminat membaca novel ''MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA'' secara online, boleh la klik pada link yang tersedia di bawah ni.
Sinopsis Novel Maaf Jika Aku Tak Sempurna

Melina adalah seorang gadis kota yang baru meningkat dewasa. Kehidupannya dipenuhi dengan perkara yang mengasyikkan sehingga dia lupa akan dosa dan pahala. Sikapnya itu telah menimbulkan rasa gundah dalam hati kedua ibu bapanya. Dalam terpaksa dan rasa malu papanya, Datuk Zakri telah meminta jasa baik Luqman untuk membantunya mengawasi tindak tanduk Melina. Setiap hari pasti ada shaja pertengkaran yang berlaku antara mereka. Perbezaan cara hidup dan latar belakang antara Melina dan Luqman boleh diibaratkan bagai langit dengan bumi. Sebelum Datuk Zakri menghembuskan nafas yang terakhir, beliau telah menitipkan wasiat kepada bapa Luqman, Rashid. 

Atas dasar wasiaat dan janji kedua ibu bapa Luqman dan Melina, mereka ditemukan dalam satu ikatan suci yang tidak pernah mereka setujui. Walaupun ikatan perkahwinan itu dibina tanpa rasa cinta di hati, namun Luqman tetap menerima Melia seadanya sebagai seorang isteri. Dari hari ke hari, rasa benci yang selama ini menguasai kedua hati kini suah bertukar kepada rasa cinta dan sayang yang tidak boleh dipisahkan lagi. Setelah rasa bahagia dikecapi, tiba pula badai yang menguji kesabaran dua hati. Satu persatu dugaan datang menguji kasih sayang kedua insan ini. Mampukah mereka mengharungi segala dugaan ini? Mampukah mereka mengharungi segala dugaan ini? Mampukah mereka mempertahankan ikatan kasih suci yang sudah terpatri?


BACA ONLINE NOVEL MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA


SELAMAT MEMBACA (^_^*)

Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Tuesday, 9 September 2014

PERINGATAN KADANG KALA MENJADI BOSAN BILE......

Sering kali bile kite melakukan kesalahan...pasti ade yang menegur..x kira la dimana  pon kita berada...samada rumah..sekolah atau di tempat keje
dalam perhubungan pon sama juga...betol x..??
Setiap tingkah kite diperhatikan pasangan..begitu juga sebalik nye.
Tapi sampai bile mampu bertahan untuk menegur?
kadangkala perkara yg ditegur menjadi pergaduhan..menjadi satu kebosanan n menjadi punca d abaikan yang akhir nye terjadi episod perpisahan....

punce nye..
*pasangan sukar menerima teguran
* menegur tapi dalam mase yg same pasangan sendiri tunjukkan sikap yang  sama
*melawan,degil dan seumpama  nya
*teguran berulang atau sama setiap hari
*mementingkan kehendak sendiri

Perkara2 ni la yang akan menyebabkan pasangan mudah bosan
maka...tangani la masalah ni sebelum terjadi penyesalan di kemudian hari
✔buangkan ego
✔berbincang secara berhemah
✔pikir ati dan perasaan pasangan
✔berfikir sebelum berbicara


#perkongsian hanye sebagai peringatan o∩_∩o


Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Tuesday, 26 August 2014

tragedi 12.08.2014

Assalamualaikum.....
lame nye rase x berpotpet dalam bog ni.huhu..bz ke??toink..toink..no komen

Sedar x sedar puase da..raye pon da sebulan..cepat rase mase berlalu..siggghhhh
Anyway walaupon tahu mmg da tlmbt sgt2..fieza nk juga wish pada semua blogger "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"..hoorrraaayyyyy
* akhir nye wish juge walaupon terlambat..ngeeeeeeee o∩_∩o

seronok sakan beraya tahun ni  sampai ke pahang pergi nye..bile blik dri pahang nyempat plak nyinggah beraya kt cheras...smpai tlupe esok nye keje pagi..
nak dipendekkan cite..disebabkan keletihan kepenatan n serabai macam hantu  kak limah ritu..kol la Sister minta el..alasan kengkonon nye kreta pkcik tangki minyak bocor..xsempat smpai melaka
Mulut ni masin agk nye..org kate pe kite ckp ni dlm xsedar jd doa..haaaaa..mmg btol la tu..esok tu nk g kje shift petang..terrrrrrr eksiden..huhuhu..seriau mak nokkkkkkk!!!! 
berderau darah..terketat lutut..luruh rambut2 tkejut terkaku terkedu..huhu

Punca nye brek emergency..
jalan selekoh dan mnurun bukit..baru lepas  hujan plak tu..nk kate laju memabg standard bawak jln kmpung je..xde la laju..tpi benda da nk jadi..trime je la...huhu
bley plak tyme mnurun bukit kerbau melintas..nk ke seberang kate nye..
elok je 2 biji krete kt dpn brek emergency..wira n hilux..kite yg belakang yg konon pro cm Michael Schumacher ni pon follow.. *i follow..ngeee
tup..tup..jadik prosak krete sndri..hambik kau..
brek nk elak blanggar ngan hilux..tayar mbuang..krete x dpt d kawal bpusing n msuk jln btentangan..kebabooooommmmmmm..langgar krete kancil c kecik yg x bersalah..
tyme tu tuhan je yg taw cmne rase..kering badan rase xde darah..berasap krete..haaaa..btol2 bocor kan....ckp lg kengkonon krete pkcik tangki bocor..alih2 kne dri sndri..pecah radiator..berasap krete..
tyme tu mmg x pk pe..takut kete meletup je..huhu
yg kakak yg jd mangsa d langgar plak da terkaku..pucat..cik misi ni da rsau takut kawan tu skit jntung ke trkejut kn..x psal2 plak jd saksi kematian..plg truk pgang tittle pbunuh...haaaaaa...haru..xnak!!!!
So sepantas yg boleh alih  krete ke tepi n g la tgok kakak tu..nsib baik la x jdi pape..
kalo x..naya..ceq oiiiiii..huhu
Di short cut kan crite..masing2 nmpk pe yg jadi..so bawak balai settled ngan baik..
cik fieza yg malang mulut capoi pon d saman..padan muke aku..kui3

Pape pon fieza ttp bsyukur msh dpnjangkan umor..jdikn pengajaran next tyme xpyh la nk klentong sgt..mulut ang masin cik fieza oiii..
kate2 tu  1  doa...ckp yg baik2..minta yg baik2..mudah mudahan termakbul....


Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...