Kawan2 ku :)

Google+ Followers

Monday, 4 March 2013

Hilangkan bintik hitam

http://adfoc.us/?refid=130738
Kali ni Fieza nak share tip hilang kan bintik hitam/bintik putih kat muke...
Camne bermula nye petua ni...asal nye dari adik Fieza sendiri..die geram sangat tengok kat hidung Fieza ni ade bintik putih..so die pon share la petua yang cikgu dia bagi..
pe bahan nye??
  1. Putih telur
  2. Tisu muka
  3. Essence vanilla(if needed la..kalo x tahan bau telur boleh la gune..)
camne cara nye ek???
  1. Asingkan putih telur daripada kuning telur
  2. then masuk kan la kat mangkuk ke...lagi senang dalam piring yang leper
  3. Pastu,korang amik tisu tadi...x kisah la berapa banyak korang nak guna...korang basah kan tisu tadi rata2 dengan putih telur
  4. Next,korang tampal la kat tempat yang ade bintik2 hitam/putih tu..
  5. Tunggu sampai kering
  6. Tanggal kan
  7. Cuci dengan air seperti biasa...
  8. Amal kan selalu..hehehe
Senang kan...
prinsip nye same je macam korang guna masker yang ada jual kat pasaran sekarang..cuma yang ni lagi natural n xde bahan kimia..selamat digunakan..

Fieza da try...korang bile lagi?? :)

Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum..sawadikap..vanakem..hye..
kalau sudi..sila lah komen..
salam perkenalan
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...