Kawan2 ku :)

Google+ Followers

Monday, 4 March 2013

Homemade Masker...1st trial!!!

http://adfoc.us/?refid=130738

Fieza baru je balik dari Penang..settle kan urusan kolej kat sane...then sempat la jumpe adik angkat Fieza n buah hati pengarang jantung kat sane...
#baju biru tu buah aty pengarang jantung...pic tyme celebrate deepavali kat rumah dye..:)
#Perem..boy with red tie tu la adik angkat fieza
 yang x best nye sampai sane adik fieza da tegur.."kak,ur face nw banyak jerawat...better u balik penang,udara melaka x bagus"
dengar camtu fieza terus gelak...yela,dalam nak tegur pasal muke,at same tyme,point sebenar x bagi fieza balik melaka...aiiisshhh
tapi dalam gelak2,betul gak pe cakap dye..sejak balik melaka,fieza da abaikan diri fieza..maklum la..dulu duduk ngan member2..xde keje je belek muke..sekarang da dekat ngan mak..pe lagi..tumpu pada mak n abai diri sendiri..
Da lame x manje kan muke dengan masker..
tapi...bile nak gune..jaammmmmmm...
haaiiissshhhh...masker fieza da habis!!!!alamak..what to do???

Disebabkan natural masker (masker tanah liat Nutrimetics) fieza da habis..maka tercipta la masker fieza ni..hehehe...
nak taw bahan pe fieza buat??haaa ni dia..

  1. Putih telur- yang fieza taw...putih telur ni bukan setakat ley tegang kan kulit..ley jugak hilang kan bintik hitam kat muka kan...haaa
  2. Kulit kayu manis- Fieza guna serbuk kayu manis ni sebab nye mule2 fieza ingat nak guna untuk hilang kan jerawat je...tapi bile pikir2 baik,kayu manis semata letak kat jerawat comfirm2 pedih...so datang la idea nak campurkan dalam putih telur tadi...jadi ke x,no komen la...1st trial kan...baru datang idea..hehe
  3. Limau nipis- semua orang taw limau ni ley mengecutkan kulit..idea asal nye sebab nak hilang kan bau putih telur...tapi sebenar nya limau ni gak mampu kecilkan liang roma taw..haaaa...Fieza gune 2 bijik..tapi gune 1 pon da cukup sebenar nye...cume fieza je nak hilang kan hanyir telur sebab carik essence vanila x jumpe..hehe (macam nak wat kek la plak...)
  4. Serbuk kunyit-????? nak goreng muka ke??haha...xla...xtually Fieza dapat idea guna serbuk kunyit sebab kunyit ni salah satu bahan tradisional pembuatan lulur..nak putih kan kulit kan..haaaa...so,fieza campur...secubit pon da cukup...
 Then,bile fieza jumpe sume bahan2 ni,fieza pon campur la sume nye...then pakai cam masker...tunggu kering n cuci la macam biasa..senang kan..
tak payah belanja mahal untuk beli masker kat pasaran sekarang..lagipon selamat,xde bahan kimia...
1st time ni fieza cuba n hasil nye fieza rase kulit fieza lembut...
nak taw hasil nye camne..cuba la amal kan...
InsyaAllah..memuaskan..

so..selamat mencuba (^_^*)

#indahnye ciptaan Allah..bahan masakan pon ley guna sebagai bahan kecantikan... :)



Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

2 comments:

ISMA ILYA AHMAD PUAD said...Reply To This Comment

macam best pula... ^_^

fieza husain said...Reply To This Comment

hahaha...cuba la..rase nye memang best...segar je rase..:)

Post a Comment

assalamualaikum..sawadikap..vanakem..hye..
kalau sudi..sila lah komen..
salam perkenalan
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...