Kawan2 ku :)

Google+ Followers

Friday, 15 February 2013

14 FEBRUARY...VALENTINE DAY

http://adfoc.us/?refid=130738
14 february...tiap2 tahun ramai yg t'nanti2 tarikh keramat ni kan....mane x nye...hari kekasih sedunia...tapi kene ingat..bukan untuk umat Islam la..ye dok...
Kalo dulu yela...belum taw ape2 n xde fatwa yang kuarkan Valentine day tu haram d sambut umat islam...maka nye ramai gak la dak2 melayu ni yang join skali sambut kan...yela...bunyi pon hari kekasih...so masing2 amik pluang la nak tunjukkan kasih sayang dyowang,tanda menghargai pasangan masing2...
    Lagipon sebelum ni Valentine hanye x digalakkan d sambut dlm islam..(kalo x silap la..)tapi pas bape kali persidangan,ahli ulama' kluarkan fatwa haram hukum nye bagi umat islam sambut valentine n jatuh kafir jadik nye kalau turut serta raikan...haaa....

Masalah aku skang ni...aku x sambut..tp Mr.Special aku ni celebrate bnda ni..yela...xley nak salahkn dye sebab dye pon bkn nye islam..haaaa....haiiisshhh...cmne ni...
Tu la...g bercintan ngan owang bukan islam....pe cer..tup2 dapat bunge...surprise!!!!!xley nak cakap pe la...tp aku x sambut k..dye je yang wish kat aku..then siap nk bg surprise..haaa...bukan salah aku..kan???

Tapi pape pon aku tetap appreciate la..pe yang dye wat tu bukan sume owang akan wat...dye just nak tunjukkan yang dye sayang kan aku...tu je...yela..bayang kan...2 ari sblm Valentine day tu..kalut tepon aku mnx tolong carikan florist kat melaka ni...aku pon naik heran da la..yela..dye kat penang..nk suh carikan florist yang ade kat melaka ni...aku tanye nape..sebab nye kakak dye cari kedai florist...tapi sume x bley hantarkn untuk kakak dye...aku pon mati2 percaya sebab dye memang ade sowang kakak angkat kat melaka ni..memang ade business sendiri..kait ngan penghantaran pe kejadah sume tu....so dengan kelam kabut nye aku pon cari...yela bayangkan dye call 9.15 pm...tyme tu pulak aku ngan family duk kalut siap2 nak g kolam air panas gadik kat alor gajah tu...call minta tolong..urgent...dalam 9.45pm nak senarai no tu...haaaa...seb bek la jumpe...n nasib baik gak la malam tu pakwe adik join...so dyowang la tunggu aku malam tu...hmmmm...kalo harap mak aku..memang da kene tinggal da..sebab hegeh2..tyme nak kuar tyme tu la ko nak ngadap lappy..memang x la kan...
After aku bagi list florist kat dye...kitowang pon kuar g makan kat warung wak,isi perut sebelum mandi air panas...pape aku wat,aku slalu update kat 'Mr. Special' ni..yela...xkan x gtaw kot.kang benda kecik pon ley jadik slah paham..xnak aku...baik gtaw awal2 mane nak g...
After makan,kitowang pon g la bmndi2 bersiram kat air panas tu...adik aku x mandi,dating ngan pakwe dye...dalam 11 lbh aku rase Mr. Special call...so adek aku angkat la call,gtaw aku salin baju..adik aku kate banyak kali dye call...aku da rase da bile dye call banyak2 kali...comform aku perang besar malam tu..haaaa...
Pas salin baju pe lg...trus call..n call2 je trus kne perli...dye kate da banyak kali dye call..keep on salin baju..ouh..salin baju sampai 2 jam...haaa...amik ko..kene sebijik ayat dye bg..masalah nye aku da gtaw kan aku g mandi hotspring..xkan x paham kot..haissshhh
(lupe lak...dye memamng slalu xpahamm..hmmmm..suke pk bukan2..but he so sweet n caring..tu yg wat makin bertambah syg..haha..gatay..uwweeekkk!!)

n malam tu start dri aku otw balik umah smpai la ke rumah kitowang perang besar...haaaa....pe lg..kuar la ayat2 dye..i ni bodoh la,stupid la..begging people to love me la..n bla..bla...bla...
haiiissshhh...n malam tu la aku gaduh ngan dye smpai kul 3 am..tapi ngan dye ni lahamdulillah la...tiap kali gaduh akan settle...even kadang2 dye ni suke ngungkit..x kisah la...asalkan settle...
da hampir2 break off da malam tu..n pe yang wat aku rase hurt sebab wat dye nangis sebab aku..hmmm...yela,dye ni anak manje..pape suke merajuk..pastu suke mnx brk...so..aku pon mls nak kate pe...aku cakap kalo tu yang dye nak,teruskan...siap begging aku suh lupe kan dye tu..sape x touching...xkan aku nak thegeh2 cm perigi carik timba..haaa...bile aku cakap cmtu..masing2 da trase..mcm2 la ayat kuar..wat touchg2...haiiissshhhhsmpai menangis la dye sebab dye kate aku betul2 x paham pe yg dye nak...kalo betol da xnak aku..xkan dye msg n call...tu pon x ley paha...ayat yg xley bla...thank u very much,1 day b4 valentine v break off...superb...lg la aku rase serba salah...even dye bkn seagama ngan aku..(Mr. Special ni dak India habaq ang..haaa) tp dye cukup2 hormat aku..hormat agama kite n cube faham islam..tu la yang wat kan dye special bg aku n wat aku syg kat dye..haiiisshh..gaduh punye gaduh..then last2 ok balik...
(tiap kali gaduh..even nak brk off xkan jadik..chemistry kuat sgt kot ngan dye ni..ntah la...masing2 syg..so xde la clash2 ni..hihi)

13 Feb..sehari sblm Valentine dye call aku tye aku ade kuar g mane2 x sok..then mnx aku jangan kuar g mane2,kalo boleh dri pg smpai la 9pm..pelik kn pemintaan dye..nk kate ade pape x sebab kitowang jauh..dye kat penang..aku kat melaka..xmgkin dye nak datang..haaa...tyme tu tgerak gak dalam aty ni mesti ade nk bg something..tp xde la ak cakap..jst tlintas dalam aty..so aku pon ye kan jela pe yang dye suh tu...siap perli lagi kalo boleh jangan kuar mane2,,kalo xboleh xpela..u kan bz..haaa...amik..ayt ni jela slalu dye nak ngenekan aku..haiissshh..
Jujur aku cakap memang aku x ingat langsung Valentine2 ni..tgh mlm tu dye call n wish happy valentine day..so aku pon xtaw nak cakap pe..aku cakap la yeke..i lupe la..hahaha..makan dalam nye ayat..kawan meajuk sebab ingat kan aku lupe kat dye...bukan pe..kite kan xley sambut..kang aku wish same la cm aku sambut same..tol x..haaa..so skit kn jela aty dye..nk wt cmne..cinta2 gak..tp agama jgn wat main kn..haaa....

Maka nya...pd 14 feb ritu aku pon duk umah senyap2..mak aku pon xde nk g mane2..sibuk mjahit nk siap kan baju owang..so lepak umah la...siap masak asam pedas ikan pari lg ritu..hehehe..yela..da xde keje..maka rajin tu bertambah cikit dri bese...nak d pendekkan cite yang da memang panjang lebar ni..ngah aku siang ikan,ade lak sowang mamat cine ni tepon..ingat kan nape..rupe nye carik umah aku x jumpe..hahaha..dengar je mamat tu dari Alice florist,melak..aku da agak da ni msti keje Mr.Special..sesarat2 x bg kuar sehari msty sbb tunggu mamat ni hntar something..n then..hasil nye.....

tadaaa!!!!! a bouque for me!!!
happy sangat2 dpt bunge...haaa...he really surprising me...speechless xtaw nak cakap pe tyme tu...xsangka even dye jauh..dye still make sure aku happy even aku xsmbut valentine..hmmmm..thank u so much Mr.Special..m really2 appreciate it..distance never seperate 2 heart tat really care..ryte??haha...n tat wat u prove it nw Mr.Special..auuwwww...u sooo sweeettttt...hahaha(gedik tlbih plak...maklum la..hati ngah berbunge2 kan..hehe)

Tapi tu la...aku x sambut valentine...so skali lg m hurting him...sure dye pk aku x ingat dye kan...lgpon tadi dye pon ade tanye tyme call...untuk i memang xde pape kan..u totally changed after bck melaka..ayt ni la yg plg aku x suke kuar dri mlt dye..his wird hurting me...bikan nye x ingat...da xley sambut kan..haaa...

M so sorry dear..didnt mean to hurting u..nt lyk wat u tink,m always remember u..always in my heart..xpela...pape pon nak amik aty dye balik...so aku pon rancang nak bagi surprise kat dye plak..lgpon next week dye final exam fr sem 6..xnak la dye pk banyak2 n pk yang bukan2...ade la t aku bg something kat dye...nk amik aty kate kan..hahaha

Hmm...cume kadang2 aku pk..smpai bile la aku nak stay ngan dye..yela..dye hindu,aku muslim...susah kot..banyak dugaan...aku just doakan 1 day,pntu aty dye tbuka untuk convert ke islam...bkn sbb aku tp mmg dtg dri aty dye..aminnn..hopefully..doakn same ye... :)



Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum..sawadikap..vanakem..hye..
kalau sudi..sila lah komen..
salam perkenalan
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...