Kawan2 ku :)

Google+ Followers

Thursday, 14 February 2013

happy Chinese new year..

http://adfoc.us/?refid=130738
GONG XI FA CAI...

haa...dalam diam x diam...da seminggu kan owang bcuti sambut chinese new year...so d kesempatan niak po nak ucapkan happy chinese new year la kat kengkawan chinese tu...windu plak kat classmate yg chinese tu..c loo min n ng..

keoh loo min(kiri) & Ng chin chen (bj merah)

kalo tyme chinese new year dyowang ni x hbis2 bawak limau untuk dak2 kelas...hahaha..habis 1 kelas b'bau limau...seb bek la lecturer pon chinese...sporting2....haaa...pe lg...layan kan je la....ingat lg kalo tyme CNY ni...masing2 mst balik umah ngan bekal 2-3 bijik limau sowang...hahaha...dak2 chinese ni lak mmg kepala pon gile2...siap bwk priuk bgai msuk dlm kls...tyme rehat g wt steamboat...haaa....xley blaaa....kau ade??hahaha..memang bez giler la ngan dyowang ni..
Berbalik pd topik CNY ni la kn...(da cam wat karangan bm plak...amik poin asal smule tkt lari tajuk..haha)
tyme2 cuti ni memang rumah aku penuh la kan..masing2 balik kampung..cume kali ni family makteh yang xde sbb makteh duk sibuk siapkan rumah..wat persiapan nisah nk kawen..(nisah ni sepupu aku...)nk kate ramai yang balik kali ni xde la...busu aku je pon ngan ank bini+adik angkat dye c azhar tu...
(dari kiri:mak,maksu,busu.azhar n cik mimi yg tengah2 tu)

bile masing2 da bercuti..huissshhh...pe lg...keje berjalan je la....ukur jalan bak kate mak aku..hahaha...g merayau mlake la..kolam air panas la..memancing la...macam2 la senang cite...haaa...ade je plan nk merayau...
cume yang x bez nye tyme2 public holiday ni..mslh traffic jam...nyampah aku...berpeluh2 dalam kete nk tuju 1 tempat...dye punye beratur pnjang kete2 tu xpyh cite la...kalah keretapi tanah melayu pnjg nye...haiiiisshhhh... n tyme2 cmni la owang2 kat KL tu nk bergumbira sebab sume owang lari balik kampong masing2..maka nya..jln kat KL tu pon lengang...

Bile busu aku dah balik ni....haaa...jgn tanye nape rumah aku riuh siang malam...xlain x bukan sebab cik mimi la...melayan dye berlari ke hulu ke hilir....seb bek seminggu...kalo sebulan busu aku balik...memamg kering la ak jwabnye...xpayah susah2 nak g jog da kurus ak d wat nye..haha..

Pape pon ak happy sangat sebab tiap kali public holiday family aku yg happening n gilaxx2 ni dpt kmpul same2 n wat xtvt x tntu hala kitowang..

LOVE MY FAMILY..YEA!!!:)



Thank sudi baca entry Fieza!!Like if kowang suke k :)

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum..sawadikap..vanakem..hye..
kalau sudi..sila lah komen..
salam perkenalan
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...